Quality Food
Niebiański pudding
z pulpą mango
Skuś się
Na egzotyczne
smaki
Quality Food - Exotic Taste Of Nature
Wysokojakościowe pulpy owocowe swój niepowtarzalny smak zawdzięczają wykorzystaniu wyłącznie dojrzałych i wyselekcjonowanych owoców. Pulpa z mango to idealny dodatek do deserów, takich jak mango sticky rice oraz pudding chia z mango. W ofercie znajdziesz również agar agar, czyli roślinną substancję żelującą, dzięki której przygotujesz wegańskie desery i galarety. Niezastąpiony przy panna cotta. Oprócz owocowych pulp i agar agar, marka QF oferuje jackfruita w trzech wariantach. Jackfruit zielony jest doskonałą alternatywą dla mięsa, natomiast jackfruit żółty sprawdza się jako słodki, owocowy dodatek do deserów. Quality food oferuje również czarną sól himalajską Kala Namak, która poza standardowym właściwościom, nadaje daniom zapach i smak jaj, co czyni ją świetnym dodatkiem do wegańskiej jajecznicy, omletów oraz warzywnych kotlecików.
Wysoka zawartość
witaminy C
to naturalny izotonik, który
doskonale ugasi Twoje pragnienie
i wzbogaci organizm
o dawkę witaminy C
Wysoka zawartość
kofeiny i magnezu
z guarany i magnezem, nie
tylko ugasi Twoje pragnienie,
ale jednocześnie doda Ci
energii na cały dzień.
Wysoka zawartość
witaminy D
i sokiem z liczi to naturalny izotonik,
który doskonale ugasi Twoje pragnienie
i wzbogaci organizm o dawkę cennych
witamin oraz błonnik.
Wysoka zawartość
witaminy C i kolagenu
i wzbogaci organizm o dawkę doskonale
przyswajalnego kolagenu rybiego.
Wysoka zawartość
guarany
oraz nawodnienia, które sprawdzi
się nie tylko u osób aktywnych fizycznie
i umysłowo, ale również u tych, którzy
chcieliby poczuć ochłodę w upalne dni.
Najlepsza odmiana
mango Alphonso
oraz delikatny, egzotycznie słodki
smak i aromat. Świetnie sprawdzi
się podczas przygotowywania
deserów, koktajli oraz lodów.
Idealna do deserów
i drinków
Posiada świeży, słodki smak przełamany
orzeźwiająco-kwaśnym akcentem. Dzięki swojej
niesamowitej konsystencji pełnej gęstego
miąższu jest bardzo dekoracyjna, dlatego
świetnie sprawdzi się jako ozdobny element
deserów i słodkich dań.
Słodka i orzeźwiająca
intensywnym zapachem przenosi
w tropikalny klimat, który możesz
poczuć bez użycia świeżych, ciężko
dostępnych owoców.
Gęsta i aromatyczna
ciast, deserów, naleśników, placków, lodów,
sorbetów. koktajli, drinków, soków oraz syropów.
Swą słodycz zawdzięcza wyłącznie cukrom
naturalnie występującym w owocach, jest
wytwarzana bez dodatku cukrów.
Dodatek do deserów
i minerałów. Posiadają, aż 47 razy więcej kwasów
tłuszczowych omega-3 niż nasiona sezamu.
Posiadają 14 razy więcej wapnia niż nasiona słonecznika.
Dodatkowo są bogatym źródłem fosforu.
Do deserów
i herbaty
z bulwy manioku, warzywa popularnego
w Azji i Ameryce Południowej. Tapioka jest lekkostrawna,
nie zawiera glutenu, jest odpowiednia
dla wegan i wegetarian.
Do lekkich sałatek
od zdrowego żywienia i szefów kuchni.
Quinoa biała jest najdelikatniejsza w smaku.
Czarna i czerwona zachowuje swoją twardość
i chrupkość, jest też bardzo dekoracyjna.
Wysoka zawartość białka
z Ameryki Południowej. Świetnie sprawdza się
do lekkich sałatek. Do deserów czy koktajli.
Jako kasza do zupy. Do dań z sosem.
Do pieczonych i suszonych warzyw.
Tropikalna kokosowa nuta
ekstraktu z kokosa o białej, lekko
przezroczystej barwie i słodkim smaku.
Doskonały, wegański zamiennik tradycyjnych
mleczek skondensowanych. Produkt zawiera
aż 75% ekstraktu z kokosa.
Wegańska bita śmietana
Produkt zawiera aż 80% ekstraktu
z kokosa. Po ubiciu jest idealnie puszysty,
co sprawia, że jest doskonałym wegańskim
zamiennikiem tradycyjnej bitej śmietany.
Banana blossom 540 g
Łagodny smak
go roślinnym zamiennikiem mięsa.
Drobno posiekany, doskonale imituje
mielone mięso, natomiast usmażony
w panierce sprawdzi się jako substytut ryby.
Gotowy do smażenia
rozwiązanie na szybkie, smaczne i do tego
bezmięsne danie! Wystarczy go doprawić,
usmażyć i dodać do potrawy. Doskonały
do wegańskiej wersji szarpanej wieprzowiny
oraz farszy do tacos i pierogów.
Kremowo
owocowy
o subtelnie słodkim smaku i kremowej
konsystencji. Doskonale sprawdzi się w
energetycznych koktajlach, deserach
oraz słodkich wypiekach. Gotowy
do spożycia na surowo.
Doskonały zamiennik mięsa
doskonale imitującej mięso. Neutralny smak
i absorbowanie go z dodanych składników
pozwala doprawić jackfruita pod własne
preferencje. Niezastąpiony do przygotowywania
wegańskich odpowiedników mięsnych dań.
Doskonale kremowa
o wyrazistym smaku, który zawdzięcza
sezamowi stanowiącemu 100% produktu.
Niezastąpiona do przygotowania hummusu
oraz baba ghanoush. Doskonała jako smarowidło
do pieczywa oraz dodatek do dań słodkich
Wegański zamiennik żelatyny
zastyga w temperaturze pokojowej.
W przeciwieństwie to żelatyny, agar agar
można wielokrotnie rozpuszczać. Niezastąpiony
do deserów, galaretek oraz dań wytrawnych.
Idealna dla wegan
kolor oraz charakterystyczny, siarkowy
smak i aromat zawdzięcza specjalnemu
procesowi wypalania w piecu. Doskonała
w kuchni roślinnej, do przygotowania
wegańskiej ``jajecznicy`` z tofu.