Quality Food
Niebiański pudding
z pulpą mango
Skuś się
Na egzotyczne
smaki
Quality Food - Exotic Taste Of Nature
Wysokojakościowe pulpy owocowe swój niepowtarzalny smak zawdzięczają wykorzystaniu wyłącznie dojrzałych i wyselekcjonowanych owoców. Pulpa z mango to idealny dodatek do deserów, takich jak mango sticky rice oraz pudding chia z mango. W ofercie znajdziesz również agar agar, czyli roślinną substancję żelującą, dzięki której przygotujesz wegańskie desery i galarety. Niezastąpiony przy panna cotta. Oprócz owocowych pulp i agar agar, marka QF oferuje jackfruita w trzech wariantach. Jackfruit zielony jest doskonałą alternatywą dla mięsa, natomiast jackfruit żółty sprawdza się jako słodki, owocowy dodatek do deserów. Quality food oferuje również czarną sól himalajską Kala Namak, która poza standardowym właściwościom, nadaje daniom zapach i smak jaj, co czyni ją świetnym dodatkiem do wegańskiej jajecznicy, omletów oraz warzywnych kotlecików.
Perły z tapioki
do deserów i herbaty
z bulwy manioku, warzywa popularnego
w Azji i Ameryce Południowej. Tapioka jest lekkostrawna,
nie zawiera glutenu, jest odpowiednia
dla wegan i wegetarian.
Wegańska bita śmietana
Produkt zawiera aż 80% ekstraktu
z kokosa. Po ubiciu jest idealnie puszysty,
co sprawia, że jest doskonałym wegańskim
zamiennikiem tradycyjnej bitej śmietany.
Tropikalna kokosowa nuta
ekstraktu z kokosa o białej, lekko
przezroczystej barwie i słodkim smaku.
Doskonały, wegański zamiennik tradycyjnych
mleczek skondensowanych. Produkt zawiera
aż 75% ekstraktu z kokosa.
Banana blossom 540 g
Łagodny smak
go roślinnym zamiennikiem mięsa.
Drobno posiekany, doskonale imituje
mielone mięso, natomiast usmażony
w panierce sprawdzi się jako substytut ryby.
Egzotycznie słodka
specjalnie wyselekcjonowanych
owoców mango Alphonso.
Posiada gładka konsystencję
oraz delikatny, egzotycznie słodki smak
i aromat. Świetnie sprawdzi się podczas
przygotowywania deserów, koktajli
oraz słodkich przekąsek.
Idealna do deserów
i drinków
Posiada świeży, słodki smak przełamany
orzeźwiająco-kwaśnym akcentem. Dzięki swojej
niesamowitej konsystencji pełnej gęstego
miąższu jest bardzo dekoracyjna, dlatego
świetnie sprawdzi się jako ozdobny element
deserów i słodkich dań.
Słodka i orzeźwiająca
intensywnym zapachem przenosi
w tropikalny klimat, który możesz
poczuć bez użycia świeżych, ciężko
dostępnych owoców.
Gęsta i aromatyczna
ciast, deserów, naleśników, placków, lodów,
sorbetów. koktajli, drinków, soków oraz syropów.
Swą słodycz zawdzięcza wyłącznie cukrom
naturalnie występującym w owocach, jest
wytwarzana bez dodatku cukrów.
Doskonale kremowa
o wyrazistym smaku, który zawdzięcza
sezamowi stanowiącemu 100% produktu.
Niezastąpiona do przygotowania hummusu
oraz baba ghanoush. Doskonała jako smarowidło
do pieczywa oraz dodatek do dań słodkich
Doskonały zamiennik mięsa
doskonale imitującej mięso. Neutralny smak
i absorbowanie go z dodanych składników
pozwala doprawić jackfruita pod własne
preferencje. Niezastąpiony do przygotowywania
wegańskich odpowiedników mięsnych dań.
Kremowo
owocowy
o subtelnie słodkim smaku i kremowej
konsystencji. Doskonale sprawdzi się w
energetycznych koktajlach, deserach
oraz słodkich wypiekach. Gotowy
do spożycia na surowo.
Gotowy do smażenia
rozwiązanie na szybkie, smaczne i do tego
bezmięsne danie! Wystarczy go doprawić,
usmażyć i dodać do potrawy. Doskonały
do wegańskiej wersji szarpanej wieprzowiny
oraz farszy do tacos i pierogów.
Energia z natury
oraz nawodnienia, które sprawdzi
się nie tylko u osób aktywnych fizycznie
i umysłowo, ale również u tych, którzy
chcieliby poczuć ochłodę w upalne dni.
Wegański zamiennik żelatyny
zastyga w temperaturze pokojowej.
W przeciwieństwie to żelatyny, agar agar
można wielokrotnie rozpuszczać. Niezastąpiony
do deserów, galaretek oraz dań wytrawnych.
Idealna dla wegan
kolor oraz charakterystyczny, siarkowy
smak i aromat zawdzięcza specjalnemu
procesowi wypalania w piecu. Doskonała
w kuchni roślinnej, do przygotowania
wegańskiej ``jajecznicy`` z tofu.