Sałatka z Quinoa i musztardą miodową Maille

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 4 / 5. Ilość głosów: 4

Brak głosów do tej pory.

Letnia i orzeźwiająca sałatka idealna na wieczorne spotkania. Właśnie takie danie wyczarujesz z naszymi produktami i to w 30 minut. Podstawą sałatki jest quinoa mieszana, która odpowiada za chrupkość, ale także za dobry wygląd dania.

Ilość porcji

Liczba porcji

3

Ilość porcji

Poziom ostrości

LEKKO-PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

30 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 100 g Quinoi komosy ryżowej QF
  • 1 łyżeczka musztardy miodowej Maille
  • 1 mała puszka czarnej fasoli
  • 1 grejpfrut obrany i pokrojony w cząstki bez skóry
  • 1 awokado obrane pokrojone w kostkę
  • 1 małe opakowanie orzeszków nerkowca
  • 8 pomidorków cherry pokrojonych na pół
  • Sok z połowy limonki
  • 2 łyżki posiekanej kolendry
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól, pieprz do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Komosę ugotuj na sypko, następnie wystudź. Dopraw solą i pieprzem, przełóż do miski.
  2. Następnie dodaj odsączoną fasolę, kolendrę, awokado, grejpfruta, pomidorki i wymieszaj.
  3. Orzechy upraż na suchej patelni, wystudź i dodaj do sałatki. Dodaj łyżeczkę musztardy skrop sokiem z limonki i dodaj oliwę z oliwek całość wymieszaj.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY