Wegańskie ptasie mleczko z tapioką Warzywy

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 41

Brak głosów do tej pory.

Prosty deser w 35 minut? Nie ma sprawy! Warzywy przychodzi z przepisem na wegańskie ptasie mleczko, zrobione z agaru, mleczka kokosowego i tapioki. Od zjedzenia tych pyszności dzieli Was tylko 6 kroków.

Ilość porcji

Liczba porcji

6

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

35 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Mleczko kokosowe podgrzej do całkowitego połączenia się z cukrem. Podziel na dwa garnuszki w proporcji 1:3.
  2. W małej miseczce lub szklance namocz agar agar w wodzie.
  3. Większą część mleczka kokosowego zagotuj i wsyp tapiokę. Gotuj około 20 min, co chwilkę mieszając. Pod koniec gotowania tapioki zagotuj pozostałe mleczko kokosowe w drugim garnuszku i dodaj agar agar.
  4. Gotuj około 3-4 minuty i dodaj do garnka z tapioką. Całość porządnie wymieszaj do połączenia i przelej do silikonowej foremki. Odstaw do lodówki do schłodzenia.
  5. Gdy masa jest już zimna, pokrój ją w kostki lub paseczki.
  6. Czekoladę wraz z olejem kokosowym rozpuść w kąpieli wodnej i oblej nią białe kosteczki na kratce.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY