Kawa mrożona z mleczkiem kokosowym i tapioką

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 1

Brak głosów do tej pory.

Takiej mrożonej kawy jeszcze nie piliście. Słodyczy napoju nadaje skondensowane mleczko kokosowe, a miłego zaskoczenia kuleczki tapioki. Całość udekoruj kleksem śmietany i napój w postaci pysznego deseru gotowy.

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

10 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Zaparz kawę i pozostaw ją do wystudzenia. Puszkę z mlekiem skondensowanym włóż do ciepłej wody.
2. Ugotuj tapiokę według wskazówek na opakowaniu.
3. Przy użyciu miksera ubij bitą śmietanę na puszystą masę.
4. Do szklanek wsyp po kilka kostek lodu, a następnie powolnym strumieniem wlej mleko, dodaj perły tapioki, kawę i całość udekoruj bitą kokosową śmietaną.

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY