Cynamonowe muffinki z mango i chia Waffle.plantation

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 4.9 / 5. Ilość głosów: 70

Brak głosów do tej pory.

Przepyszne muffinki na Wielkanoc i nie tylko. Ich miękkość i wilgotność oraz egzotyczna nuta to sprawka naszej pulpy mango. Koniecznie zaserwujcie je swoim gościom. Za przepis dziękujemy Waffle.plantation.

Ilość porcji

Liczba porcji

6

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

45 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Piekarnik nagrzej na 200 stopni.
  2. W misce umieść suche składniki – mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną, cynamon oraz sól. W osobnym naczyniu wymieszaj cukier z masłem. Dodaj jajka, jogurt i pulpę mango. Dodaj suche składniki i połącz całość.
  3. Foremki na muffinki posmaruj oliwą lub wyłóż papilotkami. Umieść sporą ilość masy wewnątrz foremek. Pieczemy przez 17-22 minut.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY