Trufle z komosy ryżowej Kuchenny kodeks

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 22

Brak głosów do tej pory.

Łapcie idealny deser na świąteczny stół lub jako prezent dla bliskich. Szybka, prosta i pyszna propozycja od Kuchennykodeks stworzona z komosy ryżowej i kremu kokosowego.

Ilość porcji

Liczba porcji

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

20 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Komosę ryżową wypłucz w wodzie. Następnie przełóż do garnka, zalej wodą i gotuj pod przykryciem na małym ogniu około 15 min. Komosa powinna wchłonąć całą wodę.
  2. Krem kokosowy podgrzej i połącz z posiekaną czekoladą. Gotowy krem kokosowy połącz z ugotowaną komosą i zblenduj.
  3. Masę wstaw do lodówki na około 2 godziny. Po tym czasie nabierz łyżeczkę masy i formuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtocz w gorzkim kakao lub drobno posiekanych orzechach.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY