Kokosowy deser z tapioki z grillowanymi nektarynkami

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 3

Brak głosów do tej pory.

Łapcie pomysł na ekstremalnie szybkie śniadanie bądź deser. Waffle.plantation przychodzi z pysznym przepisem z wykorzystaniem naszej tapioki i mleczka kokosowego. Przekonajcie się, że śniadanie nie musi być nudne!

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

15 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Zagotuj mleczko kokosowe. Dodaj tapiokę, słodzik oraz kardamon.
  2. Gotuj przez ok. 20 minut, co chwilę mieszając (aż tapioka stanie się szklista). Przelej do miseczek.
  3. Nektarynki przekrój na pół. Posmaruj delikatnie oliwą. Grilluj kilka minut przy zamkniętym grillu / na patelni grillowej bądź piecz przez 15 minut w 190 stopniach.
  4. Deser z tapioki podaj z grillowanymi nektarynkami oraz syropem klonowym.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY