Czekoladowe babeczki z kremem kokosowym Kara
Znacie ciasto kopiec kreta? Maga waffleplantation postanowiła zainspirować się tym deserem i stworzyła przepyszne babeczki z wykorzystaniem naszej pulpy bananowej i kremowego mleczka kokosowego KARA. Sprawdźcie efekty.
SKŁADNIKI
- 300 g pulpy z banana QF
- 230 g mąki pszennej
- 1 jajko
- 70 g roztopionego masła
- 80 g cukru
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- ½ łyżeczki sody
- 3 łyżki kakao (u mnie pół na pół zwykłe i czarne)
Krem kokosowy:
- 200 ml kremu kokosowego 23-26% Kara
- 100 g wiórek kokosowych
- Cukier/erytrytol do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, sodą oraz kakao.
- W drugim naczyniu utrzyj cukier z jajkiem. Pod koniec dodaj masło i połącz do powstania jednolitej, jasnej masy.
- Wlej powstały puch jajeczny do suchych składników i wymieszaj. Dodaj pulpę z bananów i połącz całość. 4. Umieść masę w papilotkach do 2/3 ich wysokości. Piecz 25 min w 170 stopniach.
- Krem kokosowy Kara umieść w wysokim naczyniu i ubij blenderem. Dodaj wiórki kokosowe i cukier bądź erytrytol. Wymieszaj.
- Powstały ubity krem możemy wstawić do lodówki, aby zrobił się nieco bardziej gęsty.
- Odkrój górną część babeczek i umieść ok. 2 łyżeczki kremu kokosowego w każdej z nich. Oderwaną część rozdrobnij i posyp nią górę babeczek tak, aby przykryły umieszczony krem.
- Udekoruj końcówkami marchewek.
TIP: Magda swoje babeczki umieściła w mini doniczkach, ale w papilotkach również wyglądają efektownie – co najważniejsze, smakują przepysznie 😉
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY