Czekoladowe babeczki z kremem kokosowym Kara

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 3

Brak głosów do tej pory.

Znacie ciasto kopiec kreta? Maga waffleplantation postanowiła zainspirować się tym deserem i stworzyła przepyszne babeczki z wykorzystaniem naszej pulpy bananowej i kremowego mleczka kokosowego KARA. Sprawdźcie efekty.

Ilość porcji

Liczba porcji

12

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

60 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 300 g pulpy z banana QF
  • 230 g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 70 g roztopionego masła
  • 80 g cukru
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki sody
  • 3 łyżki kakao (u mnie pół na pół zwykłe i czarne)

Krem kokosowy:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, sodą oraz kakao.
  2. W drugim naczyniu utrzyj cukier z jajkiem. Pod koniec dodaj masło i połącz do powstania jednolitej, jasnej masy.
  3. Wlej powstały puch jajeczny do suchych składników i wymieszaj. Dodaj pulpę z bananów i połącz całość. 4. Umieść masę w papilotkach do 2/3 ich wysokości. Piecz 25 min w 170 stopniach.
  4. Krem kokosowy Kara umieść w wysokim naczyniu i ubij blenderem. Dodaj wiórki kokosowe i cukier bądź erytrytol. Wymieszaj.
  5. Powstały ubity krem możemy wstawić do lodówki, aby zrobił się nieco bardziej gęsty.
  6. Odkrój górną część babeczek i umieść ok. 2 łyżeczki kremu kokosowego w każdej z nich. Oderwaną część rozdrobnij i posyp nią górę babeczek tak, aby przykryły umieszczony krem.
  7. Udekoruj końcówkami marchewek.

TIP: Magda swoje babeczki umieściła w mini doniczkach, ale w papilotkach również wyglądają efektownie – co najważniejsze, smakują przepysznie 😉

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY