Kokosowe mangomisu z marakują Fly me to the spoon

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 51

Brak głosów do tej pory.

Poznajcie wariację na temat tiramisu od flymetothespoon_ Dorota postawiła na egzotyczny twist i do wykorzystania tego przepisu wykorzystała naszą obłędna pulpę mango i marakuję, a także idealnie puszysty krem kokosowy do ubijania.

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

15 min + 3h chłodzenia

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodaj mascarpone i wymieszaj mikserem.
  2. Krem kokosowy ubij chwilę ze szczyptą soli. Dodaj do kremu z żółtkami i wymieszaj.
  3. Przełóż do pucharków łyżkę kremu, na to wyłóż biszkopty namoczone w kawie. Nałóż łyżkę pulpy z mango i na to łyżkę pulpy z marakui, kolejną warstwę biszkoptów, ponownie krem, owoce, biszkopty i zakończ warstwą kremu. Posyp matchą lub kakao.
  4. Włóż do lodówki na co najmniej 3 godziny.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY