Owsianka z pulpą mango i orzechami nerkowca

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 4.9 / 5. Ilość głosów: 40

Brak głosów do tej pory.

Takiej owsianki z pewnością jeszcze nie jedliście. Nasza pulpa z mango odmieni zwykłą owsiankę w niezwykłą podróż do egzotycznych krajów dla Twojego podniebienia. Będzie słodko, tropikalnie, sycąco i pysznie! PS ta owsianka smakuje idealnie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Przekonajcie się sami.

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

15 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 100 g Pulpy z mango Alphonso QF 
  • 100 g płatków owsianych błyskawicznych
  • 500 ml mleka
  • 20 g suszonej żurawiny lub rodzynek
  • 2 łyżki posiekanych orzechów nerkowca
  • 1 łyżka posiekanej mięty
  • Szczypta soli

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Do rondla wlej mleko, dodaj płatki owsiane, szczyptę soli i delikatnie podgrzej, cały czas mieszając, aż do uzyskania kremowej konsystencji.
  2. Gotową owsiankę przełóż do misek, polej pulpą mango i posyp orzechami, żurawiną oraz miętą.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY