Imprezowy poncz z pulpą mango i marakują Foxx Gotuje

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 111

Brak głosów do tej pory.

Przygotuj się na niezapomnianą imprezę z naszym wyjątkowym ponczem! Połączenie egzotycznych pulpy Mango Alphonso i Marakuja QF Quality Food z aromatycznym rumem spiced i świeżymi cytrusami sprawi, że każda chwila stanie się wyjątkowa. Za przepis dziękujemy foxx.gotuje.

Ilość porcji

Liczba porcji

6

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

10 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

Syrop imbirowo-cynamonowy:

  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka wody
  • 4-5 lasek cynamonu
  • 4-5- łyżek posiekanego imbiru

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. W pierwszej kolejności przygotuj syrop imbirowo-cynamonowy: zagotuj wszystkie składniki i odcedź po 15 minutach.
  2. Do dużego pojemnika wsyp dużo lodu, im więcej tym drink będzie mniej rozwodniony.
  3. Dołóż do tego posiekane cytrusy i borówki. Zalej rumem, pulpą mango i markują, sokiem z cytryny i limonki i syropem imbirowo-cynamonowy. Wrzuć miętę i sok pomarańczowy i gotowe.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY