Babka bananowo-kokosowa Waffle.plantation

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 2

Brak głosów do tej pory.

Kolejny pomysł na wielkanocną babę. Po dodaniu bananowej pulpy i mleczka kokosowego babka z pewnością będzie ujmować wilgotnym i mięciutkim środkiem. Dziękujemy za przepis na ten czarujący przepis Magdzie waffleplantation.

Ilość porcji

Liczba porcji

9

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

75 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, sodę, wiórki kokosowe oraz kakao. Wymieszaj całość.
  2. Wbij jajka, wlej roztopione masło, pulpę z bananów i mleczko kokosowe. Całość połącz do powstania jednolitej masy.
  3. Umieść masę w foremce wysmarowanej masłem. Pieczemy 50 minut w 170 stopniach. Babkę udekoruj polewą lub cukrem pudrem.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY