Sernik z pulpą mango bez pieczenia Waffle.plantation

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 4.8 / 5. Ilość głosów: 13

Brak głosów do tej pory.

Miej pulpę z mango zawsze przy sobie, a stworzysz z nią szybkie i niezapomniane desery. Właśnie z takim deserem przychodzi Magda waffle.plantation, która przygotowała idealnie kremowy i pyszny sernik z pulpą mango bez pieczenia.

Ilość porcji

Liczba porcji

8

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

30 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Ciasteczka i masło umieść w blenderze i miksuj do rozdrobnienia ciastek. Umieść w formie do pieczenia, której dno wyłóż uprzednio papierem do pieczenia. Wygładź dłonią lub łyżką.

2. Umieść pulpę mango, twaróg, sok z cytryny oraz słodzik w misie miksera. Twaróg oraz pulpę mango powinny mieć temperaturę pokojową. Miksuj do uzyskania jednolitej masy.

3. Żelatynę zalej wodą, odstaw na 10 minut. Po tym czasie podgrzej mieszając – nie doprowadzaj do wrzenia. Zdejmij z palnika i poczekaj, aż delikatnie ostygnie.

4. Do ciepłej żelatyny dodaj 1 łyżkę masy serowej i wymieszaj. Następnie dodaj kolejne 3 łyżki i wymieszaj, upewnij się, że nie ma grudek. Dodaj żelatynę do masy serowej i zmiksuj.

5. W osobnym naczyniu ubij schłodzoną śmietanę do sztywności. Dodaj do masy serowej na 2 razy i delikatnie wymieszaj.

6. Na ciasteczkowy spód wylej masę serową, wyrównaj szpatułką. Umieść w lodówce, aż ciasto stężeje (na kilka godzin / a najlepiej – na całą noc). Sernik możesz ozdobić np. pulpą i owocami mango.

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY