Mangomisu

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 3

Brak głosów do tej pory.

Czy jesteś fanem tiramisu czy nie, ten deser z pewnością skradnie Twoje serce. Mangomisu, czyli deser inspirowany kultowym tiramisu ale bez kawy, za to z egzotycznym i aromatycznym mango. W sam raz na upalne dni. Deser przygotowaliśmy z pulpą mango alphonso Quality food, gdyż pulpa ta przygotowana jest z najsłodszej, dojrzałej na słońcu odmiany mango Alphonso, co daje gwarancję zawsze udanego deseru. Krem przygotowaliśmy z kremu kokosowego, więc deserem mogą się zajadać też osoby z alergią na białko mleka i nietolerujący laktozy.

Ilość porcji

Liczba porcji

6

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

15 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Krem kokosowy do ubijania, ubij z dodatkiem cukru pudru.
  2. Na suchej patelni upraż płatki migdałów i odstaw do ostygnięcia.
  3. Świeże mango obierz i pokrój na cienkie plasterki, którymi na koniec udekorujesz deser.
  4. Przygotuj 6 małych pucharków. Do każdego włóż po ok. 1 – 2 połamanych na kawałki biszkoptów i skrop je sokiem z limonki. Następnie wlej warstwę pulpy z mango Alphonso i warstwę ubitego kremu kokosowego. Powtórz czynność zaczynając od biszkoptów i kończąc na warstwie kremu.
  5. Każdy deser udekoruj uprażonymi płatkami migdałów, kawałkami świeżego mango i listkiem mięty.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY