Pianki z mango Warzywy

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 3

Brak głosów do tej pory.

Odkryjcie kolejny przepis od Warzywy. Tym razem Olek stworzył z naszej słodkiej i kremowej pulpy mango pianki inspirowane popularnymi marshmallows. Pianki są puszyste, mięciutkie i takie pyszne!

Ilość porcji

Liczba porcji

8

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

25 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Do misy miksera planetarnego dodaj 100 g pulpy mango, 125 g wody i 27 g żelatyny. Odstaw do napęcznienia i w tym czasie do garnuszka wsyp cukier, pozostałą wodę i syrop z agawy. Podgrzej całość na średnim ogniu do temperatury 115°C.
  2. Włącz mikser na wolne obroty i gdy masa cukrowa jest już odpowiednio podgrzana, powoli przelej ją do misy miksera. Zwiększ obroty i miksuj około 10 min, aż pianka będzie porządnie ubita i błyszcząca. W tym czasie podgrzej 100 g pulpy mango z żelatyną i odstaw do lekkiego przestygnięcia.
  3. Do foremki wyłóż folię spożywczą, przełóż piankę z miksera i polej żelką mango.
  4. Całość schłodź około 2 godziny w lodowce i gotowe!

TIP: Pianki możesz obtoczyć w cukrze pudrze po pokrojeniu.

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY