Panna cotta z marakują

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 2

Brak głosów do tej pory.

Tę pannę znają wszyscy! Ale czy znacie ją w wersji z pulpą markują? Śmiało sięgnijcie po przepis i zaskoczcie swoich gości. Deser jest wegański i nie zawiera laktozy.

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

15 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŚREDNIE

SKŁADNIKI

Do dekoracji:

  • Truskawki
  • Maliny
  • Borówki
  • Płatki migdałów

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Mleczko kokosowe podgrzej w garnku z wanilią oraz cukrem (uważaj, aby go nie zagotować). Pod koniec doprowadź do wrzenia, dodaj agar agar i wymieszaj.
  2. Masę rozlej do foremek i wstaw do lodówki na 30 min. W międzyczasie upraż na patelni płatki migdałów.
  3. Gotowy deser wyjmij z foremek, podawaj z pulpą z marakui, świeżymi owocami i płatkami migdałów.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY