Mus Tahini Fly me to the spoon

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 52

Brak głosów do tej pory.

Ekspresowy deser, banalnie prosty, ale idealny na każdą okazję. To wszystkie cechy tego przepisu! Cudownie kremowy mus zrobicie w 15 minut z dosłownie kilku składników, a zachwyt nad deserem będzie trwać i trwać. Za przepis dziękujemy flymetothespoon.

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

15 min + 1h chłodzenia

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Czekoladę wrzuć do rondelka, dodaj tahini i rozpuść na małym ogniu lub w kąpieli wodnej, ostudź.
  2. Krem kokosowy ubijaj przez 1-2 minuty na krem razem z solą, dodaj syrop klonowy, wanilię i wymieszaj. Krem będzie rzadszy niż bita śmietana. Wlej czekoladę z tahini i delikatnie wymieszaj.
  3. Przełóż mus do pucharków, wstaw do lodówki na co najmniej godzinę, udekoruj granatem i pistacjami.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY