Mango margarita z marakują

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 1

Brak głosów do tej pory.

Nadszedł czas na letnie kolorowe drinki. Nasz szef kuchni z tej okazji proponuje koktajl ze słodkiego mango, lekko kwaśnej marakui, orzeźwiającej wody kokosowej i rześkiego soku z limonki. Połączenie jest wprost znakomite i z pewnością zaskoczy Wasze kubki smakowe.

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

5 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. W misce wymieszaj pulpy, dodaj ¾ cukru, sok z limonki, wodę kokosową i całość dokładnie wymieszaj.

2. Ranty szklanek zwilż pozostałą z wyciśnięcia soku limonką, obtocz w pozostałym cukrze, następnie dodaj kostki lodu i rozlej do nich gotowy koktajl. Udekoruj marakują.

 

TIP W wersji z alkoholem, dodaj 160 ml białego rumu.

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY