Kokosowiec bez pieczenia Smukłe Widelce

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 4.5 / 5. Ilość głosów: 20

Brak głosów do tej pory.

Szukasz świątecznego przepisu last minute? Dobrze trafiłeś! Smuklewidelce przychodzi z idealnym przepisem dla wszystkich kokosowych maniaków. Kremowe mleczko kokosowe i krem do ubijania to idealne połączenie.

Ilość porcji

Liczba porcji

12

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

15 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. W mikserze ubij krem kokosowy z większością mleczka (zostaw 7-8 łyżek do polewy), cukrem pudrem oraz wiórkami.
  2. Dwie łyżki żelatyny rozpuść w ciepłej wodzie i dodaj do masy (najpierw łyżkę masy dodaj do ciepłej żelatyny, dobrze wymieszaj i dopiero całość wlej do kremu).
  3. Na spód formy ułóż biszkopty, wyłóż gotowym kremem.
  4. Czekoladę rozpuść z pozostałym mleczkiem i gotową polewą polej wierzch ciasta.
  5. Migdały pokrój drobno i posyp wierzch kokosowca.
  6. Wstaw do lodówki na min. 2 h.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY