Kokosowy pudding ryżowy z żelką z marakui Delicious Place

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 2

Brak głosów do tej pory.

Odkryjcie przepis na sycące, zdrowe i wiosenne śniadanie od Deliciousplace. Natalia wybrała kremowe mleczko kokosowe KARA, ryż House of Asia oraz pulpę marakuja i stworzyła przepyszny pudding. Zaledwie 35 minut przygotowania, a uśmiech po zjedzeniu takiego śniadania utrzyma się na twarzy przez cały dzień. Sprawdźcie jak zrobić takie śniadanie krok po kroku Kliknij tutaj>

Ilość porcji

Liczba porcji

1

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

35 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

Żelki z marakui:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Ryż wypłucz w wodzie, odcedź i przełóż do garnka z mleczkiem kokosowym. Doprowadź do zagotowania, a następnie zmniejsz moc palnika na najmniejszy i gotuj bez przykrycia przez 30 minut. W tym czasie zamieszaj pudding co jakiś czas.
  2. W wodzie rozpuść cukier i agar agar. Postaw garnuszek na palnik i gotuj wodę z agarem przez minutę. Zdejmij z ognia i wlej pulpę z marakui. Wymieszaj i od razu napełnij musem silikonowe foremki. Zanim pudding się ugotuje, żelka będzie już zastygnięta.
  3. Pudding podawaj truskawkami i miętą.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY