Boba drink mango marakuja Gotujzdiego

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 25

Brak głosów do tej pory.

Gotuj z diego przychodzi z idealną propozycją na Sylwestra lub imprezę karnawałową. Diego stworzył z naszej tapioki oraz pulp mango i marakui wyskokowy drink bubble w wersji bezalkoholowej i alkoholowej, a inspiracją do jego stworzenia była ostatnia podróż do Azji.

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

5 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

*Użyj wymiennie: bezalkoholowego szampana / tonic / wodę mocno gazowaną / sprite

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Do wrzącej wody wrzuć tapiokę i gotuj przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając, tak aby kuleczki się nie skleiły. Proporcja wody do pereł powinna wynosić 10:1.
  2. Zdejmij tapiokę z ognia i odstaw na 12 godzin do namoczenia. Po tym czasie przepłucz kuleczki tapioki i przenieś je do garnka.
  3. Zalej je ponownie 2 szklankami wody i 1 szklanką pulpy mango, dodaj cukier i gotuj około 5 minut, aż kuleczki tapioki staną się przeźroczyste. Odcedź i przelej zimną wodą.
  4. Przenieś tapiokę do pojemnika i zalej pozostałą pulpą mango. Wymieszaj i schłodź.
  5. Do wysokiej szklanki typu long nałóż 2-3 łyżki kuleczek. Dodaj lód, około 8-10 kosteczek na szklankę. Całość zalej ulubionymi bąbelkami.
  6. Na wierzchu nałóż 2-3 łyżki pulpy z marakui. Drink udekoruj plastrem limonki i włóż rurkę do bubble tea.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY