Wegański deser z marakują

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 3

Brak głosów do tej pory.

Wraz z Zuzanną przychodzimy do Was z przepisem na wegański, tropikalny deser. Oprócz truskawek przydadzą Wam się: kremowe mleczko kokosowe House of Asia, skondensowane mleczko kokosowe QF, Agar Agar oraz pulpa z marakui.

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

45 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

Warstwa kokosowa:

Warstwa truskawkowa:

  • 2 łyżeczki Agar Agar Quality Food
  • 500 g truskawek
  • 2 płaskie łyżki erytrytolu

Dodatkowo:

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Mleczko kokosowe przełóż do rondelka, odkładając 2 łyżki. Dodaj mleczko skondensowane, erytrytol i zagotuj.
  2. Do odłożonego mleczka kokosowego dodaj skrobię ziemniaczaną, wymieszaj, a następnie połącz z zawartością rondelka. Całość ponownie zagotuj, a potem rozlej do 4 szklaneczek.
  3. Masa powinna stężeć w czasie potrzebnym na przygotowanie warstwy truskawkowej. Truskawki zblenduj na mus. Przełóż do rondelka, dodaj erytrytol, agar i zagotuj.
  4. Wylej na stężałą warstwę kokosową (może być wciąż ciepła). Odstaw do wystudzenia i stężenia. Przed podaniem, na wierzch wyłóż pulpę z marakui i udekorować świeżą mięta.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY