Sałatka a’la tabbouleh z komosą ryżową i sosem satay Fotografkaa

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 58

Brak głosów do tej pory.

Prosta sałatka w 3 krokach w 15 minut! Ta sałatka to idealna propozycja do pracy. Dzięki dodatkowi sosu satay będzie miała przepyszny orzechowy posmak, a quinoa zadba o sytość na dłużej. Za przepis dziękujemy Fotografka.

Ilość porcji

Liczba porcji

1

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

15 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

1 szklanka Quinoa komosy ryżowej białej QF Quality Food

Sos satay Ros Thai Thai – wedle uznania

1 ogórek gruntowy pokrojony w plastry

1 średni pomidor pokrojony w kostkę

1/2 cebuli, najlepiej cukrowej pokrojonej w kostkę

2 czerwone papryczki chili posiekanej na drobno

3 gałązki szczypiorku posiekane

1 pęczek natki pietruszki posiekanej

pół pęczka mięty posiekanej

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Komosę opłucz i zalej 1 i 1/2 szklanki wody. Zagotuj i gotuj przez około 13 minut bez przykrycia. Po ugotowaniu ostudź.
  2. Na dno słoika wlej sos satay, a następnie ułóż warstwy z pokrojonych składników.
  3. Można od razu podawać lub schłodzić w lodówce.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY