Lody z pulpą mango i sokiem z limonki Kuchenny Kodeks

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 1

Brak głosów do tej pory.

Co może wyjść z połączenia słodkiego mango, kremowego mleczka kokosowego i kwaśnego soku z limonki? Orzeźwiające lody idealne na letnią pogodę! Sprawdźcie jak prosto w 3 krokach wykonać je u siebie w domu. Za przepis dziękujemy Kindze kuchennykodeks. Sprawdź krok po kroku przepis> Kliknij tutaj

Ilość porcji

Liczba porcji

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Krem kokosowy ubijaj przez 5-7 min, aż stanie się puszysty. Następnie dodaj skondensowane mleczko kokosowe, cały czas miksując. Nie przerywając miksowania, wlej sok z limonki i pulpę mango.
  2. Gdy składniki dokładnie się połączą, przelej je do formy. Od góry zabezpiecz formę folią lub zamknięciem i wstaw do zamrażarki na minimum 3 h.
  3. Gotowe lody udekoruj świeżą, posiekaną miętą.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY