Risotto z mleczkiem kokosowym i mango Volodymyr Testardi

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 3

Brak głosów do tej pory.

Już wiecie, że kokos i mango to jedno z naszych ulubionych połączeń, ale przepisu w wersji wytrawnej chyba jeszcze nie mieliśmy. Koniecznie poznajcie danie specjalne na idealnie kremowe risotto z mleczkiem kokosowym i mango od Volodymyr Testardі. Sprawdź jak zrobić to danie krok po kroku Kliknij tutaj>

 

Ilość porcji

Liczba porcji

1

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

20 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Cebulę i chili podsmaż na oliwie. Dodaj ryż i smaż razem około 1 minuty.
2. Wlewaj wino 3 etapami i mieszaj, aż ryż wchłonie cały płyn. Dodawaj porcjami wodę.
3. Risotto cały czas gotuj na wolnym ogniu i bardzo często mieszaj. Mieszanie risotto powoduje, że staje się ono kremowe. Gotuj ryż do stopnia AL DENTE.
4. Dodaj oregano, bazylie, mleczko kokosowe, pulpę z mango, parmezan, sok z cytryny, dopraw do smaku solą i pieprzem. Mieszaj do połączenia wszystkich składników.
5. Po przygotowaniu zostaw risotto na 5 min na patelni.
6. Wyłóż risotto na talerz, zetrzyj parmezan, udekoruj oregano.

TIP: Z pozostałej części mleczka kokosowego i pulpy mango możesz przygotować np. Mango Lassi.

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY