Owsiane ciasteczka z Tahini Mientablog

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 39

Brak głosów do tej pory.

Marzą Ci się zdrowe, pyszne i ekspresowe w przygotowaniu ciasteczka? Łap przepis od Mientablog na takie właśnie cuda z naszą sezamową pastą Tahini i mleczkiem kokosowym.

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

10 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Piekarnik nagrzej do 180 stopni.
  2. Jajka roztrzep z miodem, kremem kokosowym, tahini i puree z dyni. Dodaj płatki i dokładnie wymieszaj. Dodaj orzechy i jeszcze raz wymieszaj.
  3. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyłóż 6 porcji mieszanki. Ciasto nie będzie zbyt zwarte, więc trzeba zrobić to za pomocą łyżki. Po upieczeniu natomiast wszystko ładnie się sklei.
  4. Piecz przez 13-15 minut w 180 stopniach. Wystudź na kratce i podawaj.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY