Sernik kokosowy z pulpą mango na zimno Upieklo_mi_sie

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 2

Brak głosów do tej pory.

30 lipca obchodzimy Międzynarodowy Dzień Sernika, dlatego najlepszym sposobem na świętowanie tego dnia będzie przepis na sernik o smaku kokosa i mango. Słodka pulpa mango i kremowe mleczko kokosowe to bardzo udane połączenie. Koniecznie sprawdźcie ten przepis od upieklo_mi_sie.

Ilość porcji

Liczba porcji

9

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

30 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

 

Opcjonalnie:

łyżka cukru pudru

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. W mikserze zblenduj ciasteczka, w tym samym czasie w rondelku roztop masło, następnie schłodź je i połącz z ciasteczkami. Wysyp dno formy do sernika i przyciśnij delikatnie do dna. (Idealnie sprawdzi się do tego szklanka). Spód wstaw na 30 min do lodówki.
  2. Do miski miksera włóż mascarpone oraz serek śmietankowy. Zmiksuj na puszystą masę, następnie dodaj pulpę mango i kokosowe mleczko skondensowane, wymieszaj do połączenia się składników.
  3. W garnku podgrzej (nie doprowadzając do gotowania) mleczko kokosowe House of Asia i połącz z żelatyną, mieszając wszystko do rozpuszczenia się składników.
  4. Następnie do masy z żelatyną dodawaj po łyżce masy serowej, całość cały czas mieszając, Czynność powtórz do momentu, aż będziesz mieć pewność, że masa się nie zważy. Na tym etapie możesz dodać cukier puder.
  5. Gotową masę wylej na wcześniej przygotowany spód z ciasteczek. Na górę sernika dodaj wcześniej odłożoną pulpę z mango. Nałóż ją po łyżeczce w różnych punktach, następnie wykałaczką zrób fantazyjne wzory.
  6. Całość włóż do lodówki do stężenia. Minimum 6 godzin, najlepiej na całą noc.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY