Naleśniki z pulpą mango

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 34

Brak głosów do tej pory.

Naleśniki, kto ich nie kocha? My z pewnością! Dlatego postanowiliśmy przyrządzić je z naszą niezawodną, słodką i egzotyczną pulpą mango bez dodatku cukru. Łapcie przepis!

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

25 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 4 łyżki Pulpy z mango Alphonso QF 
  • 1 banan
  • 200 g serka homogenizowanego waniliowego
  • 1 jajko
  • 100 ml mleka
  • 100 ml wody
  • 200 g mąki
  • 100 g roztopionego masła
  • Szczypta soli

Do dekoracji:

  • Kilka malin
  • Świeża mięta
  • Cukier puder

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Do naczynia wlej mleko, wodę, mąkę, wbij jajko, dobrze wymieszaj trzepaczką lub zmiksuj, tak aby nie było grudek, pod koniec dodaj sól, 70 g masła, znowu wmieszaj i odstaw na 10 minut.
  2. Na rozgrzaną patelnię dodaj masło i smaż cienkie naleśniki na rumiany kolor z każdej strony, następnie przełóż na ręcznik papierowy.
  3. Do miski przełóż banana, rozgnieć go widelcem i wymieszaj z serkiem waniliowym oraz 3 łyżkami pulpy mango. Każdy naleśnik posmaruj gotowym farszem i złóż w trójkąt.
  4. Tak przygotowane naleśniki przełóż na talerz polej pozostałą pulpą mango, posyp cukrem pudrem, udekoruj malinami i miętą.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY