Przepisy koreańska
Kuchnia koreańska znana z pikantnych smaków i zamiłowania do tradycji, charakteryzuje się również ogromną dbałością o szczegóły, kolorystykę i estetyczny wygląd potraw. Jak niemalże każda kuchnia azjatycka dba zarówno o duszę jak i ciało spożywającego, dlatego dania tej kuchni bazują na produktach zdrowych, naturalnych oraz z niską zawartością tłuszczu. Za narodowe danie uznawane jest kimchi, czyli pikantna potrawa z kiszonej/fermentowanej kapusty lub innych warzyw. Znane są takie odmiany jak oisobagi (marynowane, faszerowane ogórki) lub kimchi z kapusty pak choi. Dzięki naszym przepisom, dowiesz się jak zrobić popularne kimchi oraz tradycyjne koreańskie bulgogi, czyli grillowaną wołowinę.
Kuchnia
- fushion
- japońska
- tajska
- chińska
- kuchnia na co dzień
- francuska
- amerykańska
- meksykańska
- koreańska
- wietnamska
- śródziemnomorska
- fusion
- włoska
- wegańska
- wegetariańska
Posiłek
Składnik
- pulpa marakuja
- krem kokosowy
- parmezan
- chrupiący czosnek
- chrupiące chili
- sos sojowy
- jackfruit
- musztarda
- mleczko kokosowe
- pulpa mango
- grzyby
- makaron
- mięso
- owoce
- owoce morza
- ryby
- ryż
- warzywa