Przepisy meksykańska
Kuchnia meksykańska opiera się przede wszystkim na kukurydzy, a także na fasoli oraz rożnych odmianach słodkich i pikantnych papryk, które stały się symbolami kuchni tego regionu świata. Tradycję kuchni meksykańskiej kojarzymy z przepyszną tortillą z warzywami oraz z mięsnym burrito, czyli pszenną tortillą z mięsno-warzywnym nadzieniem. Popularna jest również 1qesadilla, czyli dwa placki tortilli przekładane m.in. serem, chorizo i papryką. Na całym świecie znane są także nachosy z przeróżnymi dipami i salsami zrobionymi z drobno pokrojonych pomidorów z dodatkiem kolendry, czosnku, cebuli oraz papryki. Meksykańskie przepisy obfitują w niesamowitą fuzję smaków, którą musisz spróbować!
Kuchnia
- fushion
- japońska
- tajska
- chińska
- kuchnia na co dzień
- francuska
- amerykańska
- meksykańska
- koreańska
- wietnamska
- śródziemnomorska
- fusion
- włoska
- wegańska
- wegetariańska
Posiłek
Składnik
- pulpa marakuja
- krem kokosowy
- parmezan
- chrupiący czosnek
- chrupiące chili
- sos sojowy
- jackfruit
- musztarda
- mleczko kokosowe
- pulpa mango
- grzyby
- makaron
- mięso
- owoce
- owoce morza
- ryby
- ryż
- warzywa