Grillowany bakłażan po azjatycku w sosie gochujang O’Food

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 3

Brak głosów do tej pory.

Macie ochotę na grilla? Flymetothespoon przygotowała dla Was propozycję na grillowanego bakłażana w azjatyckim stylu. Jest pikantnie, rześko i pysznie. Warzywo w sosie gochujang O’Food  zadowoli każdego fana smaków tajskich czy koreańskich. Sprawdźcie sami.

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

10 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŚREDNIE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Bakłażana pokrój w około 1 cm plastry wzdłuż. Posmaruj go marynatą Korean BBQ Gochujang z obu stron i grilluj z obu stron na grillu (na tacce) lub na patelni grillowej, aż się zrumieni. Po przewróceniu na drugą stronę wrzuć na grilla także paprykę, lekko skropioną olejem.
  2. Wyłóż warzywa na talerz. Bakłażana posmaruj jeszcze odrobiną marynaty i, jeżeli chcesz uzyskać dużą ostrość, odrobiną sambal oelek. Posyp orzeszkami i ziołami, skrop limonką.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRODUKTY

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY