Skrzydełka w marynacie galbi O’Food

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 3

Brak głosów do tej pory.

Skrzydełka z kurczaka to jedna z ulubionych pozycji na grillu. Jeśli przegotujesz je w marynacie galbi, Twoi goście zaniemówią z wrażenia. Dzięki marynacie mięso uzyska niepowtarzalny smak, aromat oraz delikatność.

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

15 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Skrzydełka przełóż na deskę, odetnij lotki, a następnie każde przekrój w punkcie zgięcia na pół i delikatnie ponacinaj.
  2. Tak przygotowane skrzydełka posól, popieprz, dokładnie wymieszaj w marynacie i odstaw do lodówki na 45 minut.
  3. Po tym czasie przełóż na rozgrzany ruszt i grilluj na złoto-brązowy kolor.
  4. Gotowe skrzydełka posyp sezamem i szczypiorkiem.
PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY