Grillowane roladki z polędwicy wołowej w sosie O’food

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 1

Brak głosów do tej pory.

Poznajcie przepis na grillowe danie w koreańskim stylu. Soczyste polędwiczki w słodko-pikantnej marynacie Bulgogi to unikalny smak, który rozpieści Twoje kubki smakowe. Połączenie potrawy z grillowanymi warzywami będzie idealnym pomysłem na towarzystwie spotkania.

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

25 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 4 łyżki Marynaty do mięsa wołowego BBQ Bulgogi O’food
  • 500 g polędwiczki wieprzowej lub wołowej
  • Liście sałaty rzymskiej
  • 1 cebula czerwona pokrojona w piórka
  • 1 czerwona papryka pokrojona w paski
  • 1 ogórek pokrojony w półplastry
  • 1 marchewka pokrojona w zapałki
  • Kilka gałązek kolendry

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Polędwicę zawiń ciasno w folię spożywczą tak aby przypominała cukierka i włóż do zamrażalnika na 3 godziny.
  2. Wyjmij mięso z zamrażalnika, odwiń z folii i pokrój w plastry o grubości ok. 1 cm. Posmaruj marynatą mięso z każdej strony i odstaw na 30 minut, żeby się zamarynowało.
  3. Rozgrzej grill lub patelnię grillową i smaż na rumiany kolor. Mięso przełóż na deskę, pokrój w paski i przełóż do miski.
  4. Liście sałaty umyj, osusz i na każdym ułóż pokrojone warzywa, porcję grillowanego mięsa, kolendrę, następnie zwiń w roladki. Jest to wspaniały sposób do wykorzystania podczas spotkań rodzinnych lub towarzyskich.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRODUKTY

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY