Przepisy kuchni japońskiej
Kuchnia japońska jest znana i ceniona na całym świecie, przede wszystkim ze względu na niepowtarzalność smaku oraz niezwykłe walory odżywcze. Posiłki skomponowane są z kilku mniejszych dań, które spożywa się zazwyczaj przy pomocy pałeczek, rękoma lub bezpośrednio z naczyń. Kuchnia japońska jest jedną z najbardziej harmonijnych kuchni na całym świecie, a dodatkowo jest niezwykle bogata w cenne składniki odżywcze. Kojarzona przede wszystkim z sushi, ma do zaoferowania znacznie więcej, np. ramen, kurczaka teriyaki oraz zupę miso. Z naszych przepisów dowiesz się jak wykonać różne rodzaje sushi, jak zrobić ryż do sushi oraz jak przygotować pyszne dania z makaronem udon i soba.
Kuchnia
- fushion
- japońska
- tajska
- chińska
- kuchnia na co dzień
- francuska
- amerykańska
- meksykańska
- koreańska
- wietnamska
- śródziemnomorska
- fusion
- włoska
- wegańska
- wegetariańska
Posiłek
Składnik
- pulpa marakuja
- krem kokosowy
- parmezan
- chrupiący czosnek
- chrupiące chili
- sos sojowy
- jackfruit
- musztarda
- mleczko kokosowe
- pulpa mango
- grzyby
- makaron
- mięso
- owoce
- owoce morza
- ryby
- ryż
- warzywa