Przepisy chińska
Wspaniały, nietypowy smak, dużo warzyw i mało tłuszczu. Pełna Harmonia smaków – to właśnie cechy potraw z Chin. Kuchnia chińska zaliczana jest do najstarszych kuchni świata i najbardziej popularnych w Azji. Stanowi połączenie wielotysięcznej tradycji, harmonii Wszechświata oraz jedzenia. Posiłki dla Chińczyków stanowią święto. Chińczycy przykładają dużą wagę do gotowania zgodnie z rytmem natury. Ich kuchnia opiera się głównie na daniach skomponowanych z sezonowych, świeżych produktów. Do takich dań należy makaron po chińsku lub ryż smażony z warzywami. Uznaje się także, że idealna potrawa powinna łączyć w sobie aromat, konsystencję i kolor: wszystkie te cechy łączy kurczak hoisin oraz kurczak w sosie słodko-kwaśnym.
Kuchnia
- fushion
- japońska
- tajska
- chińska
- kuchnia na co dzień
- francuska
- amerykańska
- meksykańska
- koreańska
- wietnamska
- śródziemnomorska
- fusion
- włoska
- wegańska
- wegetariańska
Posiłek
Składnik
- pulpa marakuja
- krem kokosowy
- parmezan
- chrupiący czosnek
- chrupiące chili
- sos sojowy
- jackfruit
- musztarda
- mleczko kokosowe
- pulpa mango
- grzyby
- makaron
- mięso
- owoce
- owoce morza
- ryby
- ryż
- warzywa