Burger z wieprzowiną w koreańskim sosie bulgogi O’Food

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 3

Brak głosów do tej pory.

Deliciousplace przygotowała coś dla fanów burgerów i pikantnych smaków. Burger w stylu koreańskiego grilla dzięki marynacie marki O’Food zyska autentyczny i oryginalny smak. A jeśli dodasz do niego bakłażana, kapustę pak choi, ogórka i dużą ilości kolendry stworzysz prawdziwą ambrozję smaków.

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

30 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

Mayo bulgogi:

  • 1 łyżeczka marynaty do mięsa wieprzowego gochujang bulgogi BBQ O’Food
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego

Dodatki:

  • 4 grube plastry bakłażana
  • 8 liści kapusty pak choi
  • 1 długi ogórek
  • świeża kolendra

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Do mięsa dodaj posiekaną drobno cebulkę, marynatę O’Food i sos worcestershire. Dopraw solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj, najlepiej ręką. Uformuj 2 kotlety.
  2. Składniki na mayo wymieszaj w miseczce. Z liści kapusty odetnij najgrubsze części. Wrzuć liście na rozgrzaną patelnię grillową (posmaruj ją najpierw cienką warstwą oleju), posól i grilluj po minucie z każdej strony. Wyłóż liście na talerz i zgrilluj lekko posolone plastry bakłażana.
  3. Ogórka pokrój obieraczką do warzyw w cienkie wstążki. Włóż na patelnię kotlety bulgogi i grilluj po około 5 minut z każdej strony, na mniejszej mocy palnika. Na końcu podgrzej bułki, kładąc je przekrojoną stroną na patelni (możesz też podgrzać je w piekarniku).
  4. Złóż burgery dodając kolejno warstwy: sos mayo, pak choi, mięso, sos mayo, bakłażan, ogórek. Nie zapomnij o listkach kolendry.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY