Kluski ziemniaczane z koreańskim sosem Bulgogi

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 4

Brak głosów do tej pory.

Macie ochotę na kluski ziemniaczane w koreańskim stylu? Nasz Szef Kuchni przygotował propozycję na mięciutkie i sprężyste kluski w aromatycznej, lekko pikantnej paście Bulgogi.

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

15 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 100 g Pasty z Bulgogi House of Asia
  • 500 g ugotowanych ziemniaków
  • około 100 g mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka soli
  • 50 g wody
  • 100 g orzeszków ziemnych posiekanych
  • 2 łyżki posiekanej zielonej dymki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Ziemniaki przepuść przez praskę i przełóż do miski, następnie wyjmij około 1/4 masy i w to miejsce wsyp mąkę ziemniaczaną, sól, szybko i sprawnie zagnieć ciasto, a następnie uformuj małe kuleczki z dziurką, przypominające kluski śląskie. Gotuj w osolonej wodzie 3 minuty od wypłynięcia.
  2. W misce dokładnie wymieszaj pastę bulgogi z wodą, a orzeszki podsmaż delikatnie na patelni.
  3. Na patelnie wlej wcześniej przygotowany sos, doprowadź do wrzenia i połącz z porcją ugotowanych klusek, wymieszaj. Przełóż na talerz, posyp prażonymi orzechami i dymką.

TIP: Można użyć gotowych klusek i podać z naszymi sosami

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY