Tangsuyuk – słodko pikantna wieprzowina z warzywami

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 46

Brak głosów do tej pory.

Marzy Ci się danie z koreańskiej restauracji? Zrób je samodzielnie w domu! W 20 minut przygotujesz aromatyczne Tangsuyuk, czyli słodko-pikantną wieprzowinę z warzywami. Dodatek marynaty galbi sprawi, że danie uzyska wiarygodny koreański smak.

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

LEKKO-PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

20 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 4 łyżki Marynaty do mięsa wieprzowego galbi BBQ O’Food
  • 500 g schabu wieprzowego pokrojonego w cienkie paski
  • 1 cebula pokrojona w piórka
  • 1 marchewka pokrojona w półplasterki
  • 100 g pora pokrojonego w półplasterki
  • 3 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • 1 jajko
  • Olej do smażenia
  • 50 ml wody
  • 1 łyżka pokrojonego szczypioru

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Skrobię ziemniaczaną wymieszaj dokładnie z wodą i jajkiem, tak aby powstało gęste ciasto naleśnikowe.
  2. W przygotowanym cieście obtocz mięso i smaż partiami na rozgrzanym tłuszczu, aż nabierze złotego koloru, następnie odsącz na ręczniku papierowym.
  3. Rozgrzej patelnię, wlej 3 łyżki oleju i smaż cebulę, marchewkę oraz por przez około 2-3 minuty, następnie dodaj mięso, marynatę galbi, całość wymieszaj i smaż przez kolejne 2 minuty.
  4. Gotowe danie posyp szczypiorkiem.

TIP: Danie najlepiej podawać z ugotowanym wcześniej ryżem i kimchi.

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY