Skrzydełka z kurczaka w marynacie galbi BBQ

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 1

Brak głosów do tej pory.

Poznaj prawdziwy smak koreańskiego grilla za sprawą autentycznej marynaty O’Food. Skrzydełka kurczaka skąpane w słodko-pikantnej marynacie bazującej na przecierze z owoców i naturalnie warzonym sosie sojowym sprawi, że mięso będzie niesamowicie aromatyczne i soczyste.

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

20 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Skrzydełka podziel na 3 części, lotki odłóż (możesz wykorzystać je do przygotowania bulionu), a w pozostałych częściach natnij skórę, przełóż do miski i wymieszaj z 40 g marynaty galbi.
  2. Wymieszaj skrobię, mąkę, skórkę z limonki, paprykę oraz sól i w tak przygotowanej mieszance obtocz kurczaka. Następnie usmaż mięso w głębokim tłuszczu do uzyskania jasno złotego koloru, wyjmij, odsącz na ręczniku papierowym i czynność powtórz do uzyskania złoto-brązowego koloru.
  3. Pozostały sos galbi podgrzej i wymieszaj w nim skrzydełka.
  4. Gotowe danie posyp zieloną dymką i sezamem.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY