Chrupiące nuggetsy z indyka z pastą Yuzu i Nanami

Sięgnijcie po smakowite, chrupiące nuggetsy w panko od Edyty Dyduch. Dzięki aromatycznej marynacie oraz majonezie yuzu indyk smakuje wprost wybornie, dzięki czemu sprawdzi się zarówno jako przekąska, dodatek do obiadu, a nawet świąteczna przystawka.

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

1,5h

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŚREDNIE

SKŁADNIKI

500 g fileta z indyka pokrojonego w kostkę

MARYNATA:

PANIERKA:

DODATKOWO:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. W misce wymieszaj wszystkie składniki marynaty, a następnie dodaj mięso z indyka i dokładnie wymieszaj całość. Odstaw do lodówki na całą noc.
  2. W misce wymieszaj jajka, przyprawę do kuchni japońskiej oraz mąkę ziemniaczaną. Kawałki indyka zanurz w jajku, w panierce panko, w jajku i ponownie w panierce panko.
  3. Na głębokiej patelni rozgrzej olej i smaż nuggetsy aż staną się chrupiące i złociste.
  4. W miseczce wymieszaj majonez z pastą yuzu.
  5. Gotowe nuggesty podawaj z majonezem yuzu i pastą chili, posypane szczypiorkiem i sezamem.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY