Makaron udon z sosem Nanami chili

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 0 / 5. Ilość głosów: 0

Brak głosów do tej pory.

Udon to sprężysty, japoński makaron, który doskonale współpracy z bulionami, daniami w stylu azjatyckim oraz potrawami z naszej rodzimej kuchni. Podany w towarzystwie chrupiących warzyw oraz gęstego sosu Nanami chili na bazie aromatycznych, azjatyckich składników stanowi doskonały pomysł na smakowity obiad! Przepis powstał we współpracy z influencerem Flymetothespoon.

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

20 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŚREDNIE

SKŁADNIKI

Do podania:

  • ½ szklanki orzechów nerkowca uprażonych
  • 2 łyżki szczypiorku posiekanego

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. W miseczce wymieszaj czosnek, 1 łyżkę oleju sezamowego, ocet, sos sojowy, pastę Nanami chili oraz mąkę ziemniaczaną.
  2. Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu. Pozostaw wodę.
  3. W woku rozgrzej 2 łyżki oleju sezamowego, a następnie dodaj szalotkę, paprykę, cukinię, boczniaki oraz batata. Smaż przez 3-4 minuty.
  4. Do woka wlej wcześniej przygotowany sos oraz ½ szklanki wody z przygotowywania makaronu. Wymieszaj całość, a w razie potrzeby dodaj więcej wody Następnie dodaj makaron i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
  5. Danie wyłóż na talerze i posyp orzechami oraz szczypiorkiem.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRODUKTY

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY