Sushi bowl z łososiem i pastą wasabi S&B

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 2

Brak głosów do tej pory.

Razem z Moniką Pysznieczyprzepysznie odkryjcie miskę pełną dobroci, czyli sushi bowl. Jeśli lubicie susi, ale nie lubicie lub nie potraficie go zwijać, ten przepis jest dla Was. Monika przygotowała sushi bowl z wykorzystaniem gamy produktów House of Asia i pasty wasabi S&B.

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

LEKKO-PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

45 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

Sos:

Dodatkowo:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Ryż wypłucz na sitku, aż woda będzie przezroczysta. Wypłukany ryż przełóż do garnka i zalej wodą. Gotuj ryż przez 10 minut. Po tym czasie wyłącz kuchenkę i zostaw ryż pod przykryciem na 15 minut, do zaparowania.
  2. Sezam jasny i czarny upraż na suchej patelni i wymieszaj z ryżem. Dodaj 1 łyżkę sosu do ryżu i całość wymieszaj.
  3. Łososia pokrój w grubszą kostkę, posyp solą i pieprzem, a następnie usmaż na 1 łyżce oleju na złoty kolor z każdej strony.
  4. Ogórka, rzodkiewki, awokado pokrój w cienkie plasterki. Nori pokrój nożyczkami na krótkie paseczki.
  5. Wszystkie składniki na sos dokładnie wymieszaj.
  6. Na miseczkę wyłóż ryż z sezamem. Na całości rozłóż: plasterki ogórka, rzodkiewki, awokado, smażonego łososia i paseczki nori. Całość polej sosem z dodatkiem wasabi, ułóż imbir marynowany i posyp szczypiorkiem.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRODUKTY

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY