Kurczak Yakitorii z orzechowym sosem Ros Thai Thai

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 1

Brak głosów do tej pory.

Macie smaka na kurczaka? Sięgnijcie po przepis na soczyste szaszłyki w słodko pikantnym sosie yakitori, podane z obłędnie orzechowym sosem Ros Thai Thai. Za przepis dziękujemy Natalii @deliciousplace.

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

30 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 2 opakowania sosu Yakitori House of Asia
  • 600 g piersi z kurczaka pokrojonej w cienkie paski
  • 5 cebulek szalotek pokrojonej w ćwiartki
  • 6-7 zielonych szparagów pokrojonych w 5 cm kawałki

Sałatka:

Do podania:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Kurczaka, szalotki i szparagi nabij na przemian na wcześniej wymoczone w wodzie patyki do szaszłyków. Gotowe szaszłyki posmaruj dokładnie sosem yakitori.
  2. Obie kapusty poszatkuj i wrzuć do misy. Dodaj rzodkiew daikon.
  3. Majonez, pastę miso i olej sezamowy wymieszaj, przełóż do sałatki razem z kolendrą i wymieszaj.
  4. Szaszłyki yakitori grilluj około 5-6 minut z każdej strony. Podawaj z sałatką, sosem Satay oraz posypane sezamem i dymką.
PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY