Meksykańska sałatka z kaktusem

Wystarczy kwadrans oraz kilka składników, aby przygotować przepyszną, sycącą sałatkę w meksykańskim stylu! Dodatek marynowanego kaktusa, soczystych pomidorów oraz delikatnego sera feta sprawia, że danie posiada bogate połączenie smaków.

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

15 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 1 słoiczek kaktusa pokrojonego w paseczki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 cebule dymki drobno pokrojone
  • 2-3 pomidory drobno pokrojone
  • Garść drobno posiekanej kolendry
  • 1/2 łyżeczki suszonego oregano
  • Sok z 1/2 limonki
  • 1/2 kostki fety
  • Sól i pieprz do smaku
  • Awokado do dekoracji – opcjonalnie

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Do miski włóż kaktusa, cebulę, pomidory oraz kolendrę, a następnie posyp całość oregano.

2. Wlej sok z limonki oraz oliwę. Wszystko dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

3. Na koniec dodaj pokruszoną fetę i udekoruj plastrami awokado.

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY