Kotlet schabowy w panierce panko z sosem Tonkatsu
Kolejna niedziela i znowu kotlety schabowe? Czas zmodyfikować przepis i wprowadzić azjatycką nutę do swojej kuchni. Wystarczy panierka panko i korzenny sos Tonkatsu, aby proste kotlety zamieniły się w orientalne danie. Flymetothespoon pokaże Wam jak w łatwy i szybki sposób zrobić ten pyszny przepis Kliknij tutaj>
SKŁADNIKI
- 100 g panierki panko
- 100 ml sosu tonkatsu
- 500 g schabu (4 plastry)
- 2 jajka
- Sól, pieprz do smaku
- Olej do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Mięso wieprzowe rozbij delikatnie tłuczkiem i dopraw solą i pieprzem.
- Jajka wbij do miski i dokładnie wymieszaj. Panko przesyp do drugiej miski. Panieruj kotlety w najpierw w jajku, a następnie w panko, dwukrotnie powtarzając tę czynność.
- Sos tonkatsu przelej do miseczki i dokładnie wymieszaj. W razie potrzeby możesz delikatnie rozcieńczyć go przegotowaną wodą.
- Na rozgrzaną patelnię wlej olej i smaż panierowane kotlety Katsu na złoty kolor. Usmażone mięso przełóż na ręcznik papierowy. Podawaj z sosem.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY