Kotlet schabowy w panierce panko z sosem Tonkatsu

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 4.2 / 5. Ilość głosów: 10

Brak głosów do tej pory.

Kolejna niedziela i znowu kotlety schabowe? Czas zmodyfikować przepis i wprowadzić azjatycką nutę do swojej kuchni. Wystarczy panierka panko i korzenny sos Tonkatsu, aby proste kotlety zamieniły się w orientalne danie.  Flymetothespoon pokaże Wam jak w łatwy i szybki sposób zrobić ten pyszny przepis Kliknij tutaj>

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

LEKKO-PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

25 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Mięso wieprzowe rozbij delikatnie tłuczkiem i dopraw solą i pieprzem.
  2. Jajka wbij do miski i dokładnie wymieszaj. Panko przesyp do drugiej miski. Panieruj kotlety w najpierw w jajku, a następnie w panko, dwukrotnie powtarzając tę czynność.
  3. Sos tonkatsu przelej do miseczki i dokładnie wymieszaj. W razie potrzeby możesz delikatnie rozcieńczyć go przegotowaną wodą.
  4. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i smaż panierowane kotlety Katsu na złoty kolor. Usmażone mięso przełóż na ręcznik papierowy. Podawaj z sosem.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY