Zupa pomidorowa z nutą fantazji

Sprawdź nasz przepis na błyskawiczną zupę pomidorową z azjatycką nutą fantazji. W składzie znajdziecie bezglutenowy makaron ryżowy oraz pastę czosnek imbir chili, która nada zupie pysznego smaku i aromatu. Do dzieła!

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

LEKKO-PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

15 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • ½ opakowania makaronu ryżowego 5 mm
  • 1 łyżka pasty czosnek, imbir chili
  • 1 l bulionu drobiowego
  • 120 g marchewki pokrojonej w kostkę
  • 60 g pietruszki pokrojonej w kostkę
  • 50 g masła pokrojonego na kawałki
  • 500 g pomidorów, bez skórki, pokrojonych w ćwiartki
  • 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Opcjonalnie:

  • drobno posiekana natka pietruszki do dekoracji

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. W garnku na maśle podsmaż cebulę, marchewkę oraz pietruszkę przez 5 minut. Następnie dodaj pomidory i smaż przez kolejne 4 minuty.
  2. Wlej bulion i gotuj na małym ogniu przez 20 minut.
  3. Zupę zmiksuj na gładką konsystencję, dopraw do smaku solą, pieprzem i pastą imbir, czosnek chili.
  4. Zupę podawaj z ugotowanym makaronem ryżowym.

TiP: Aby nadać zupie chrupkości dodaj odsączone pędy bambusa.

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRODUKTY

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY