Wegetariańskie zielone curry z jackfruitem

Zielone curry to najpikantniejsza odmiana curry, która przypadnie do gustu wszystkim fanom wyjątkowej ostrości. Przełamana delikatnością mleczka kokosowego i aromatycznym zapachem kaffiru tworzy niesamowita fuzję smaków.

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

OSTRE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

30 minut

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Ryż ugotuj według wskazań na opakowaniu.
2. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i przesmaż pastę curry.
3. Dodaj 200 ml mleczka kokosowego i liście kaffiru. Całość wymieszaj, a następnie dodaj jackfuita, marchewkę i cukinię. Gotuj 10 min.
4. Wlej pozostałe mleczko kokosowe, gotuj około 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Dopraw sosem sojowym.
5. Podawaj z ryżem. Dla wzmocnienia ostrości posyp świeżym chili.

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY