Tradycyjny rosół drobiowo-wołowy z makaronem ramen

Ciepły i pożywny rosół to synonim niedzielnego obiadu, ale co zrobić, by to danie trochę urozmaicić? Wystarczą dwa składniki, by tradycyjna zupa zamieniła się w ucztę z azjatyckim twistem. Dodatek makaronu ramen zaskoczy Twoich gości.

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

2h

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŚREDNIE

SKŁADNIKI

  • 2-3 łyżki sosu sojowego grzybowego
  • 150 g makaronu ramen
  • 200 g pręgi wołowa
  • 300 g porcji rosołowej z indyka
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • ½ pora
  • ¼  selera
  • 3 liście laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 4 liście laurowe
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • Pieprz czarny świeżo mielony do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Następnie przelej go pod zimną wodą. Warzywa obierz lub dokładnie umyj i przekrój na pół.
  2. Mięso przełóż do garnka. Dodaj zioła oraz warzywa, zalej zimną wodą i gotuj na średnim ogniu. Pod koniec gotowania dopraw sosem sojowym grzybowym oraz świeżo mielonym pieprzem. Z garnka wyjmij marchew, pietruszkę pokrój w plasterki i przełóż do misek. Dodaj ugotowany makaron oraz pokrojone zioła. Zalej gorącym rosołem.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY