Tajska zupa z krewetkami Jakjalubiejesc

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 8

Brak głosów do tej pory.

Lekko pikantna, rozgrzewająca i niezwykle aromatyczna. Właśnie taka jest tajska zupa z przepisu jakjalubiejesc. Dodatek pasty Kanokwan, sosu rybnego, mleczka kokosowego danie osiąga pełnię smaku, którą pokochasz od sięgnięcia po pierwszą łyżkę.

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

LEKKO-PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

15 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Na oliwie podsmaż pokrojoną cukinię oraz marchew. Dodaj suszone liście limonki i wymieszaj.
  2. Po kilku minutach dodaj pastę Kanokwan i wymieszaj. Dolej bulion i duś kilkanaście minut. Dodaj sos rybny, wstrząśnięte mleczko kokosowe, ugotowany al dente makaron i surowe krewetki.
  3. Wymieszaj, posyp kolendrą i rozlej do miseczek. Udekoruj kolendrą i limonką.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY