Tajska zupa z krewetkami Jakjalubiejesc
Lekko pikantna, rozgrzewająca i niezwykle aromatyczna. Właśnie taka jest tajska zupa z przepisu jakjalubiejesc. Dodatek pasty Kanokwan, sosu rybnego, mleczka kokosowego danie osiąga pełnię smaku, którą pokochasz od sięgnięcia po pierwszą łyżkę.
SKŁADNIKI
- 1 łyżeczka suszonych Liści limonek Kaffir ciętych House of Asia
- 1 łyżka Sosu rybnego House of Asia
- Opakowanie Bezglutenowego makaronu ryżowego 5 mm 100g House of Asia
- 1 łyżka Pasty Tom Kha Kanokwan
- 200 ml Mleczka kokosowego light 11% KARA
- 2 łyżki oliwy lub oleju
- 1/2 dużej marchewki
- 1 mała cukinia
- 1 litr bulionu warzywnego
- 20-25 krewetek (oczyszczonych, z ogonkami)
- Garść kolendry lub natki pietruszki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Na oliwie podsmaż pokrojoną cukinię oraz marchew. Dodaj suszone liście limonki i wymieszaj.
- Po kilku minutach dodaj pastę Kanokwan i wymieszaj. Dolej bulion i duś kilkanaście minut. Dodaj sos rybny, wstrząśnięte mleczko kokosowe, ugotowany al dente makaron i surowe krewetki.
- Wymieszaj, posyp kolendrą i rozlej do miseczek. Udekoruj kolendrą i limonką.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY