Tajska zupa Tom Kha Kai

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 15

Brak głosów do tej pory.

Przygotuj z nami i z Foxx Gotuje rozgrzewającą zupę Tom Kha Kai. Dzięki gotowej paście Kanokwan uzyskasz autentyczny tajski smak, a sos rybny House of Asia dodatkowo go podkręci.

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

LEKKO-PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

20 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

Opcjonalny topping:

  • limonka
  • liście kolendry
  • szczypiorek
  • olej chili

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Na rozgrzany olej wrzuć szalotkę, papryczki chili i trawę cytrynową. Podsmaż przez kilka minut.
  2. Dodaj bulion, sos rybny i gotuj przez kilka minut. Odcedź.
  3. Dodaj mleczko kokosowe oraz pastę Tom Kha. Wymieszaj i dodaj grzyby shimeji (pamiętaj, aby odciąć ich korzenie) oraz pierś z kurczaka, a także liście limonki kaffir. Gotuj przez 7-8 minut.
  4. Możesz podawać danie z olejem chili, kolendrą i szczypiorkiem, dodając odrobinę soku z limonki.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY